20-10-12

Sabine Hagedoren Vlaamse weervrouw met het Belgische weerbericht op 20 juli 2012


Sabine Hagedoren Vlaamse weervrouw met het Belgische weerbericht op 20 juli 2012 in HD


Burgemeester Knokke verbiedt Sabine Hagedoren en Frank Deboosere in gemeente

Sabine Hagedoren en Frank Deboosere zijn niet langer welkom in Knokke, dat heeft Leopold Lippens bekendgemaakt. De burgemeester van de kustgemeente is er nog steeds niet over te spreken dat de weerman en weervrouw van de VRT deze zomer steeds slecht weer voorspellen voor de kust.

"Komen ze op ons grondgebied, krijgen ze een GAS-boete", zegt Lippens. Als het van hem afhangt volgen alle andere kustgemeenten zijn voorbeeld.

De ruzie tussen de kustgemeenten en de weersvoorspellers dreigt te ontaarden. Nadat eerst gedreigd werd met rechtszaken tegen de weermannen en weervrouwen die steeds slecht weer voor de kust voorspellen, gaat Leopold Lippens (CD&V) een stap verder.

Hij gaat de aanwezigheid van Sabine Hagedoren en Frank Deboosere verbieden. Volgens de Knokse burgemeester is dat de enige manier om de VRT-weerman en weervrouw op andere gedachten te brengen. "Jaarlijks lijden we verlies door hun onjuiste voorspellingen", zegt Lippens.

"Vanop afstand zeggen dat het slecht weer gaat zijn is gemakkelijk, zelf heb je er geen last van als door die woorden hotels op 100 km afstand de deuren moeten sluiten. Wel, daar wil ik nu verandering in brengen. Als beide mensen zich op ons grondgebied wagen, riskeren ze een GAS-boete", aldus Lippens.

De kans dat andere kustgemeenten zijn voorbeeld volgen is groot. "Mijn collega's van Blankenberge, Oostende en De Panne staan op dezelfde lijn", beweert Lippens. "In Knokke riskeren ze een hoge GAS-boete en op termijn zal dat ook zo zijn in die andere gemeenten."

Frank Deboosere, die regelmatig aan de kust gaat uitwaaien, maakt zich geen zorgen. "ik ga alleen naar zee als het mooi weer is, dus de kans dat ik de eerstvolgende maanden naar daar trek, is sowieso heel klein."

Lippens is woest als we hem met die woorden confronteren. "Hij doet het wéér. Maar het lachen zal hem vergaan hoor, als hij door onze inwoners op straat wordt herkend. En hij moet niet proberen om zijn snor opnieuw te laten groeien, wij herkennen hem heus wel!"

De weermannen en -vrouwen van VTM hoeven geen GAS-boete te verwachten als ze in Knokke of elders rondlopen. "Uit onze jaaranalyses blijkt dat het steeds de VRT is die onjuiste berichten de wereld instuurt.

VTM geeft vaak juistere voorspellingen. Als het van mij afhangt, mogen David Dehenauw en Jill Peeters hier op de kosten van de gemeente verblijven. In tegenstelling tot Sabine Hagedoren en Frank Deboosere brengen ze ons geen schade toe."

Volgen ook de pretparken zijn voorbeeld?

Het plan-Lippens wordt mogelijk niet alleen toegepast in de kustgemeenten. De burgemeester van Knokke plant ook gesprekken met de uitbaters van pretparken in ons land. "Net als meneer Lippens verliezen wij inkomsten als Sabine Hagedoren en Frank Deboosere het foute - slechte - weer voorspellen. Het is daarom dat we ingestemd hebben om mogelijkheden te onderzoeken die deze situaties in de toekomst vermijden", staat te lezen in een gemeenschappelijke verklaring van Bellewaerde Park, Walibi en Bobbejaanland.

Volgens goedgeplaatste bronnen overwegen de pretparken de kinderen van Sabine Hagedoren en Frank Deboosere te weren. "Als ze willen vermijden dat hun kinderen als enigen van hun klas niet op uitstap mogen, moeten ze toch maar eens overwegen om beter weer te voorspellen", aldus een bron.

Benieuwd of  Sabine Hagedoren en Frank Deboosere na het voorspellen van het mooie zonnige weer van de laatste weken nu opeens gratis op vakantie mogen naar de kust of voor niks met hun kinderen naar het pretpark mogen.

De commentaren zijn gesloten.